JEDÁLNY LÍSTOK 11. - 17.2.2019

Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 5,00 €

Rozvozové menu v cene 5,30 €

Obedové menu podávame od 10.00 h

 

PONDELOK 11.2.2019

Zemiaková krémová polievka zjemnená leštinskou smotanou posypaná opečenými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Vegán cesnačka pripravená z tekvicových semiačok a koreňovej zeleniny podávaná s bylinkovými krutónami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov)

Pečené marinované morčacie prsia preliate karí – jabĺčkovou omáčkou zjemnenou smotanou podávané s farebnou ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Domáce špaldovo – pšeničné cestoviny pripravené s tekvicovou omáčkou pripravenou s mandľovými lupienkami a hrozienkami podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov)

Maďarský zeleninový guláš pripravený s údeným Tofu podávaný s Bulgurom a zeleninou  (vhodné pre vegánov i celiatikov – príloha ryža)

Palacinka plnená šafránovou omáčkou a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená makovo - medovou plnkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


UTOROK 12.2.2019

Zeleninová krémová polievka pripravená s cícerovou múkou zjemnená leštinskou smotanou posypaná ľanovými vločkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Pohánková polievka pripravená podľa receptu Hanky zemanovej so zeleninou a hubami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou  (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Marinované kuracie prsia obaľované v oravskej slaninke podávané s cviklovo – zemiakovým šalátom (vhodné pre celiatikov)

Celozrnné špaldove halušky pripravené s bryndzou ochutneou pažítkou posypané opečeným údeným Tempehom podávané so zeleninou (vhodné pre vegetariánov)

Karfiolové karí pripravené s Kešu orieškami zjemnené kokosovým mliekom podávané s jazmínovou ryžou a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená špenátom, sušenými paradajkami a francúzskym syrom BRIE podávaná so zeleninou

Palacinka plnená gaštanovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou



STREDA 13.2.2019

Špenátová krémová polievka pripravená so zemiakmi a štipkou medvedieho cesnaku zjemnená leštinskou smotanou posypaná opečenými sezamovými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Šošovicová polievka pripravená so zeleninou a bylinkami posypaná á čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Sviečková na smotane pripravená z bravčového mäsa podávaná s domácou žemľovou knedľou, citrónom a brusnicami (vhodné pre celiatikov – príloha kukuričné cestoviny)

Tekvicovo – zemiakové placky ochutené bylinkami podávané s jogurtovým drezingom podávané so zeleninou  (vhodné pre vegetariánov)

Cviklové rizoto pripravené z ryže Arborio ochutené rastlinnými olejmi posypané strúhaným Tofu podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená zeleninou Ratatouille a pečeným morčacím mäskom podávaná so zeleninou

Čokoládová Palacinka plnená vanilkovou pudingovou plnkou a jahodami preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


ŠTVRTOK 14.2.2019

Batatová krémová polievka pripravená s čerstvou pomarančovou šťavou zjemnená kokosovým mliekom posypaná konopnými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Vegán gulášová polievka pripravená zo zeleniny, zemiakov a sójových bôbov posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Vykostené kuracie stehno marinované v chilli – medovej marináde podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou  (vhodné pre celiatikov)

Paradajka plnená listovým špenátom a syrom Mozarella podávaná v paradajkovej omáčke s celozrnným bylinkovým kuskusom a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – príloha ryža)

Šampiňónovo – hlivový perkelt pripravený na olivovom oleji zjemnený sójovou smotanou podávaný s domácimi pšeničnými cestovinami  (vhodné pre vegánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Palacinka plnená šunkou, syrom a kukuricou podávaná so zeleninou

Palacinka plnená kokosovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


PIATOK 15.2.2019   

  Hrášková krémová polievka pripravená so zemiakmi a mätou zjemnená kokosovým mliekom posypaná ľanovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Kyslá hubová polievka pripravená so zemiakmi podľa receptu starej mamy zjemnená smotanou posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegetariánov i celiatikov)
Pečené marinované kuracie prsia preliate Nivovou omáčkou podávané s Pšenom a zeleninou (vhodné pre celiatikov, možná výmena prílohy za ryžu)

Brokolicovo – zeleninové rezníky pripravené so syrom podávané so zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Celozrnné pšeničné špagety pripravené s vegan omáčkou Bolognese pripravenou zo sójového mäsa posypané strhaným Tofu podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov – kukuričné cestoviny)

Palacinka plnená Mascarpone ochuteným čerstvým kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená jabĺčkovo – škoricovou plnkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


SOBOTA 16.2.2019

Zelerová krémová polievka pripravená s kokosovým mliekom podávaná so strúhaným syrom Niva

Kurací vývar podávaný so zeleninou a rezancami

 

Pečené marinované bravčové karé preliate šípkovou omáčkou podávané s ryžou a zeleninou

Hermelín obaľovaný v lístkovom ceste ochutený bylinkami a olejmi podávaný s pečenými lahôdkovými zemiakmi ochutenými maslom, brusnicami a zeleninou

Marinovaný Tofu plátok preliaty vegán špenátovou omáčkou ochutenou sójovou smotanou podávaný s Pšenom a zeleninou

 

NEDEĽA 17.2.2019

Tekvicová krémová polievka pripravená so zemiakmi zjemnená Quinoovým mliekom posypaná opečenými tekvicovými semiačkami

Kurací vývar podávaný so zeleninou a rezancami posypaný petržlenovou vňaťou

 

Kurací rezeň pečený v bez tuku obaľovaný v kukuričných lupienkoch podávaný so zemiakovo - cibuľovým šalátom a zeleninou

Cviklové halušky pripravené zo špaldovej múky pripravené s Mascarpone ochuteným kôprom podávané so zeleninou

Vegán slaná palacinka plnená plnkou pripravenou zo stonkového zeleru a jabĺčok ochutených kurkumou podávaná so zeleninou

 

Tešíme sa na Vás :-D