JEDÁLNY LÍSTOK 15. - 21.10.2018

 Denné menu (polievka, hlavné jedlo).............. 5,00 €

Rozvozové menu v cene 5,30 €

 Obedové menu podávame od 10.00 h

 

PONDELOK 15.10.2018

Zelerovo – špenátová krémová polievka zjemnená leštinskou smotanou ochutená muškátovým orieškom posypaná zmesou semiačok (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Ľahká polievka pripravená z červenej šošovice a čerstvého koriandra ochutená citrónom posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegánov i celitikov)

Pečené marinované morčacie prsia preliate Mascarpone omáčkou ochutenou bylinkami podávané s ryžou Paraboiled a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Tekvica Hokkaido pečená s paradajkami ochutená rastlinnými olejmi a himalájskou soľou podávaná s pečenými lahôdkovými zemiakmi pečenými na masle podávaná so zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Celozrnné pšeničné Gigli pripravené so šampiňónmi a pórom na vegán spôsob posypané strúhaným Tofu podávané so (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená hubovou omáčkou a pečeným kuracím mäskom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená tvarohom a čerstvým ananásom preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou

 

UTOROK 16.10.2018

Paštrnáková krémová polievka pripravená s jabĺčkami zjemnená kokosovým mliekom posypaná ľanovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Poľský KRUPNIK pripravený zo zeleniny, húb a jačmenných krúp posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou  (vhodné pre vegánov)

Marinované kuracie rezníky plnené plnkou pripravenou z kyslej smotany, syra a pažítky podávané s mrkvovo- zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Šampiňóny na paprike zjemnené leštinskou smotanou podávané s pšenično – ražnými haluškami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – príloha kukuričné cestoviny)

Vegán francúzske zemiaky pripravené s cuketkou a pórom posypané lahôdkovým droždím podávané s vegán šalátom Tzatziki (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená vegán omáčkou Bolognese pripravenou zo sójového mäsa a údeným syrom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená makovo – slivkovou plnkou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


STREDA 17.10.2018

Tekvicovo – mrkvovo – zemiaková polievka pripravená so zázvorom zjemnená kokosovým mliekom posypaná opečenými tekvicovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Kyslá hubová polievka pripravená so zemiakmi podľa receptu starej mamy zjemnená leštiskou smotanou posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Pečené marinované bravčové karé preliate chrenovou omáčkou zjemnenou maslom podávané s pečenými lahôdkovými zemiakmi a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Paradajka plnená listovým špenátom ochuteným medvedím cesnakom a syrom Mozarella podávaná v paradajkovej omáčke s bylinkovým kuskusom a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov – príloha ryža)

ALOO MATAR PULAO – indické rizoto pripravené z ryže Basmatti, zemiakov, koriandra a korenín podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená syrovo – smotanovou omáčkou a pečeným morčacím mäskom podávaná so zeleninou

Čokoládová Palacinka plnená gaštanovou plnkou a čučoriedkami preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


ŠTVRTOK 18.10.2018

Cuketová krémová polievka pripravená na leštinskom masle posypaná sezamovými semiačkami (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)
Japonská Miso polievka pripravená zo sójového MISA s riasou Wakame a hubami Shitake podávaná s ryžovými rezancami posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Vykostené kuracie stehno marinované s cesnakom a rozmarínom podávané s jazmínovou ryžou a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Hermelín obaľovaný v lístkovom ceste ochutený bylinkami podávaný s pečenými lahôdkovými zemiakmi, šípkovým prelivom a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Mrkvovo – šošovicové karí zjemnené kokosovým mliekom podávané so Pšenom a zeleninou (vhodné pre vegánov i celiatikov)

Palacinka plnená šunkou, syrom a šampiňónmi restovanými na masle podávaná so zeleninou

Palacinka plnená čokoládovou pudingovou plnkou a višňami čokoládou preliata čokoládovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


PIATOK 19.10.2018     

Batatová krémová polievka pripravená s čerstvou pomarančovou šťavou zjemnená kokosovým mliekom posypaná opečenými slnečnicovými semiačkami (vhodné pre vegánov i celiatikov)
Šošovicová polievka pripravená so zeleninou a údeným Tempehom posypaná čerstvou petržlenovou vňaťou (vhodné pre  vegánov i celiatikov)

Pečené marinované kuracie prsia preliate šampiňónovou omáčkou podávané s ryžou Basmatti a zeleninou (vhodné pre celiatikov)

Brokolicové guľky pripravené s jarnou cibuľkou, kukuričnou strúhankou a údeným oštiepkom podávané so zemiakovou kašou a zeleninou (vhodné pre vegetariánov i celiatikov)

Zeleninové KRUPOTO – jačmenné krúpy pripravené na spôsob rizota so zeleninou a hrachovými luskami ochutené rastlinnými olejmi a semiačkami podávané so zeleninou (vhodné pre vegánov)

Palacinka plnená mascarpone ochuteným čerstvým kôprom a tuniakom podávaná so zeleninou

Palacinka plnená kokosovou plnkou preliata karamelovou polevou podávaná s ovocím a šľahačkou


SOBOTA 20.10.2018 A NEDEĽA 21.10.2018

Aktuálne menu určené na víkend zverejníme každý štvrtok na www.nostalgia-dk.sk  a na našom FB www.facebook.com/palacinkaren.nostalgia

 

 Tešíme sa na Vás :-D